Jak przygotować golonkę po staropolsku

Jak przygotować golonkę po staropolsku

Dzisiaj pokażemy jak przygotować smaczną golonkę którą zajadali się nasi przodkowie.

Krok 1

Golonkę umyć pod kranem,zostawić do osuszenia następnie natrzeć przyprawami zostawiając na 24 godziny w lodówce.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu doprowadzamy do zarumienienia się jednocześnie obracając,następnie zlewamy nadmiar tłuszczu do kubeczka ,dusząc całość na mniejszym ogniu podlewając wodą,dusimy pod przykryciem.

Krok 3

 Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu z kubeczka,pod koniec duszenia dodajemy razem z przyprawami.

Krok 4

 Podawać z ziemniakami.Golonkę wykładamy na talerz wraz z doprawionymi warzywami.

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować golonkę po staropolsku skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!