Jak przyrządzić duszony koper włoski

Jak przyrządzić duszony koper włoski

Niech nie zmyli cię tytuł! Liście kopru włoskiego, owszem, używane są jako zioła, jednak bulwę można przygotować na wiele postaci. Nadaje się do grillowania, parzenia, smażenia i duszenia. Przeczytaj jak możesz wykorzystać te wartościowe i bogate w witaminy cebule.

Krok 1

Umyj warzywo i odkrój zielone części. 

Krok 2

Koper pokrój w 2-centymetrowe paski. 

Krok 3

Obraną cebulę pokrój w talarki. Podsmaż ją na oliwie z oliwek, a gdy zeszkli się- dodaj paski kopru

Krok 4

Składniki duś przez 10 minut. Po tym, dodaj do wszystkiego pomidory, oliwki i wlej bulion i całość duś do momentu, aż zmięknie

Krok 5

Dodaj sól i pieprz do smaku. 

Krok 6

SMACZNEGO!

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić duszony koper włoski skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!