Jak usunąć konto na facebooku na zawsze

Jak usunąć konto na facebooku na zawsze

Jeżeli znudziłeś się znanym portalem społecznościowym, w tym poradniku dowiesz się jak usunąć permanentnie z niego konto.  

Krok 1

Zaloguj się na Facebooka , a następnie przejdź na podstronę, na której możesz zgłosić usunięcie swego konta:
http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

Krok 2

Wciśnij przycisk „wyślij”, a następnie wpisz swoje hasło i przepisz kod „Captcha”. Ponownie zatwierdź ten krok, klikając w odpowiedni przycisk.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak usunąć konto na Facebooku

Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Krok 3

Gdy wysłałeś potwierdzenie usuwania konta, nie loguj się na nim przez 14 dni (otrzymasz maila z potwierdzeniem jego usunięcia).

Dodatkowo nie klikaj „udostępniania”  i  „lubię to” na stronach, które odwiedzasz.
Nie używaj swoich danych z Facebooka do logowania na innych stronach.

Krok 4

Po 14 dniach otrzymasz informację o tym, że Twoje konto zostało usunięte na zawsze.

Uwaga

Uwaga

- aby nie utracić zdjęć, wykonaj ich backup za pomocą programu FB Downloader,
- niestety mimo usunięcia konta, Facebook nadal trzyma na serwerze informacje dotyczące Twojego maila (sugeruje znajomych podczas zakładania nowego konta),
- jeżeli chcesz lepiej zabezpieczyć swoje dane, zmień maila udostępnionego na Facebooku.

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków