Jak zrobić flądrę w warzywach

Jak zrobić flądrę w warzywach

Dobra rybka flądra. W tym przepisie zrobimy ją w warzywach.

Krok 1

Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i poddusić na rozgrzanym oleju

Krok 2

Dodać  posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę. 

Krok 3

Przygotować zasmażkę, rozprowadzając resztę mąki bulionem. Dodać warzywa, przecier pomidorowy i doprawić do smaku .

Krok 4

Usmażone filety przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać przygotowanym sosem i piec około 20 minut w temperaturze 200°C.

Krok 5

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić rybę po grecku

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić flądrę w warzywach skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!