Jak zrobić racuchy z cukinii

Jak zrobić racuchy z cukinii

Cukinia to takie magiczne i uniwersalne warzywo, że możesz z niej wyczarować niemal wszystko. Nadaje się do farszów, marynat, sałatek i mięs. Możesz zrobić z niej również niskokaloryczne i bogate z witaminy placuszki!

Krok 1

Zetrzyj cukinię na grubej tarce. 

Krok 2

Wymieszaj mąkę kukurydzianą z wodą, aby powstała kleista zawiesina. 

Krok 3

Do startej cukinie dodaj mąkę, przygotowany roztwór, pestki słonecznika oraz przyprawy do smaku. Całość dokładnie wymieszaj. Musisz uzyskać rzadką konsystencję, tak więc w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 

Krok 4

Racuchy smaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu

Krok 5

SMACZNEGO!

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić smażone kwiaty z cukini

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić racuchy z cukinii skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!