Krem waniliowy

Krem waniliowy

Nietypowy deser ale smaczny. Krem waniliowy z owocami to deser dla prawdziwych łasuchów. Wykonany własnoręcznie ma niepowtarzalny smak, którego nie da się zastąpić sklepowymi odpowiednikami

Krok 1

Do małego garnka wlewamy śmietanę,wsypując cukier,dodając wyskrobany rdzeń z laski wanilii oraz laskę,całość mieszamy aż zacznie się gotować.Odstawiamy do ostudzenia wyciągając laskę wanilii.

Krok 2

W misce do ucierania żółtka lekko ucieramy dodając powoli śmietanę, utarty krem ma być sztywny.

Krok 3

Napełnione foremki kremem wstawiamy do piekarnika na ponad pół godziny, wyciągając po schłodzeniu wstawiamy na 12 godzin do lodówki.

Krok 4

Krem w foremkach posypujemy brązowym cukrem wstawiając na 10 sek. do piekarnika aby się rozpuścił i gotowe do podania.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić krem sułtański

Skomentuj poradnik

Poradnik Krem waniliowy skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!