Pytanie

Awatar

jak zrobić bardzo dobrą pieczeń wołową aby była soczysta

Brak opisu

(0)
0

(0)
Zapytał(a)~majkaja22011-07-03 22:33:52
Kategoria dania mięsne - wieprzowina
Tagi jak przygotować mięso

Odpowiedzi (2)

Awatar

mięso namoczyć w zalewie: ocet jabłkowy- 100 ml, kieliszek czerwonego wina, tyle samo oliwy z oliwek, pół łyżeczki imbiru, szczyptę gałki, i co kto lubi. Potrzymać w zalewie od 1 godz do 12 godzin, w zależności od czasu jakim się dysponuje. Można trzymać w lodówce, jeśli dłużej. Piekarnik nagrzać do temperatury 180-200 C. Mięso wyjąć z zalewy, wstawić do nagrzanego piekarnika, nie przykrywać, nie otwierać i za 50 minut wyłączyć. Nie otwierać jeszcze godzinę lub dłużej. Smacznego!

Odpowiedział(a)toja dodano 2011-07-04 04:44:51
(0)
0
(0)
Awatar

uzupełniam: oczywiście wody dodać tyle, żeby mięso było schowane w całej zalewie

Odpowiedział(a)toja dodano 2011-07-04 04:46:11
(0)
0
(0)