Pytanie

Avatar użytkownika

Jak zrobić dobrą bułkę tartą?

Brak opisu

Odpowiedzi (3)

Odpowiedział(a) bajonowna dodano 2010-09-24 10:45
Avatar użytkownika

Dobra bułka tarta to chyba taka z dobrej jakości pieczywa, bo to właśnie wydaje się być w tej kwestii najważniejsze. Bo nic szczególnego do bułki tartej się nie dodaje.

Odpowiedział(a) florek102 dodano 2010-10-04 22:56
Avatar użytkownika

Oczywiście z bułek lub bułki paryskiej czy bagietki.Takie pieczywo jest najlepsze.Po prostu stare bułki i pieczywo białe po kilku dniach nadaje się do zmielenia na bułkę tartą.I mielę ją przez maszynkę do mięsa .Lecz jak ktoś woli ze sklepu to może być gotowa.Lecz naprawdę warto zmielić samemu.

Odpowiedział(a) szczerbus9 dodano 2011-04-09 19:24
Avatar użytkownika

należy mieć jakieś miękkie pieczywo (kajzerki bułki paryskie bagietki itp) bez posypki. najlepiej kupować więcej i jak zostanie to w suche ciepłe miejsce (grzejnik, słoneczny parapet, ewentualnie piekarnik elektryczny) żeby wysuszyć. pierzemy starąmaszynke do mięsa i mielimy. przechowujemy w suchum miejscu w materjałowym lub papierowym woreczku