Pytanie

Avatar użytkownika

Jak zrobić ogórki w zalewie musztardowej?

Brak opisu

Najlepsza odpowiedź

Odpowiedział(a) oncerise dodano 2010-07-30 15:04
Avatar użytkownika
Składniki: 2-3 kg ogórków
 
Zalewa:
1 litr wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
3 niepełne łyżki soli
5 łyżek musztardy
 
Przyprawy:
ziele angielskie
gorczyca
pieprz
liść laurowy
czosnek
chrzan
koperek
marchewka
Sposób wykonania:

Ogórki umyć, pokroić na "ósemki", na plasterki, lub zostawić w całości. Włożyć do słoików. Następnie do słoików włożyć przyprawy i pokrojoną w plasterki marchewkę.

Przygotować zalewę: wodę, ocet, cukier, sól i musztardę wymieszać.

Zimną zalewą zalać ogórki i zapasteryzować.

Smacznego!

Odpowiedzi (3)

Odpowiedział(a) oncerise dodano 2010-07-30 15:04
Avatar użytkownika
Składniki: 2-3 kg ogórków
 
Zalewa:
1 litr wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
3 niepełne łyżki soli
5 łyżek musztardy
 
Przyprawy:
ziele angielskie
gorczyca
pieprz
liść laurowy
czosnek
chrzan
koperek
marchewka
Sposób wykonania:

Ogórki umyć, pokroić na "ósemki", na plasterki, lub zostawić w całości. Włożyć do słoików. Następnie do słoików włożyć przyprawy i pokrojoną w plasterki marchewkę.

Przygotować zalewę: wodę, ocet, cukier, sól i musztardę wymieszać.

Zimną zalewą zalać ogórki i zapasteryzować.

Smacznego!
Odpowiedział(a) basiaczek dodano 2010-07-30 15:10
Avatar użytkownika

3 kg ogórków, które kroisz w ćwiartki (wzdłuż)

 

Zalewa:

1litr wody

szklanka octu

3 łyżki soli

szklanka cukru

3 łyżeczki musztardy

 

Przyprawy:
ziele angielskie
gorczyca
pieprz
liść laurowy
czosnek
chrzan
koperek
marchewka

Odpowiedział(a) Hania_1987 dodano 2010-08-04 15:06
Avatar użytkownika

Uwielbiam je za ich prostotę i szybkość wykonania!