Pytanie

Avatar użytkownika

Jak zrobić pomidorówkę?

Ze świeżych pomidorów.

Odpowiedzi (2)

Odpowiedział(a) lady_giga dodano 2010-07-27 12:29
Avatar użytkownika

70 dag pomidorów,
1 szklanka soku pomidorowego,
15 dag śmietany,50 dag mięsa wołowego,
1 porcja włoszczyzny,
2 dag masła,
sól, pieprz i cukier do smaku

 

Mięso umyć, zalać 2 l zimnej wody, osolić i gotować na małym ogniu ok.1 godz. W połowie gotowania dodać oczyszczoną i umytą włoszczyznę. Pokrojone pomidory z masłem i kilkoma łyżkami wody dusić na małym ogniu, pod przykryciem, ok.30 min, następnie przetrzeć przez sito i dodać do przecedzonego wywaru.

Chwilę gotować, a po zdjęciu z ognia wlać sok, przyprawić solą, cukrem, pieprzem, śmietaną.

Odpowiedział(a) Patulkax33 dodano 2011-02-24 18:19
Avatar użytkownika

-1 kostka schabowa

-2 marchewki

-1 pietruszka

-1 łodyżka poru

-kawałeczek selera

-1.5l wody

-0.7l soku pomidorowego własnej roboty

- 1 śmietana 18%

-sól

-szczypta soli i pieprzu

 

Gotujemy kostke schabu,dodajemy sok pomi.Zagotowujemy.Teraz dodajemy przyprawy oraz smietane-rozmieszaj...i czekaj....;]

Smacznego!;]