Pytanie

Awatar

Jak rozpuścić czekoladę w garnku, żeby nie miała grudek?

Brak opisu

(0)
0

(0)
Zapytał(a)~zatroskfana2012-11-15 14:21:00
Kategoria ciasta i desery - ciasta i torty
Tagi czekolade rozpuścić

Odpowiedzi (5)

Awatar

Myślę, że po oglądnięciu któregoś z poradników kulinmarnych można do tego dojść - to się nazywa chyba kąpiel wodna

Odpowiedział(a)Hamps dodano 2012-11-15 15:25:44
(0)
0
(0)
Awatar

zetrzyj na tarce albo w maszynie do krojenia.

 

Odpowiedział(a)muran79 dodano 2013-01-24 19:22:57
(0)
0
(0)
Awatar

Ja używam gotowe polewy czekoladowe oetkera, zanurzam całą saszetkę w garnuszku z gorącą wodą i czekam aż będzie płynna. Jak masz zwykłą czekoladę to połam na małe kawałki wsadź do miseczki i postaw miseczkę na garnku z bardzo gorącą wodą, czekolada się rozpuści :)

Odpowiedział(a)Anitas dodano 2013-06-24 09:40:33
(0)
0
(0)
Awatar
Czekoladę można topić na wiele sposobów.

Wszystko jest opinase tutajhxxp://smacznepotrawy[dot]com/2014/04/jak-prawidlowo-roztopic-czekolade/

Odpowiedział(a)ewela13 dodano 2014-08-10 13:05:12
(0)
0
(0)
Awatar

Najlepiej chyba nad parą w osobnym naczyniu regualenie miesajac. Faktycznie dobrym sposbem jest ją wcześniej zetrzeć na tarce, ale nie zawsze jest to konieczne.

Odpowiedział(a)super_Zygmunt dodano 2018-01-11 12:04:37
(0)
0
(0)