Jak przygotować schab na grila

Jak przygotować schab na grila

Schab to bardzo smaczne mięso, które możemy wrzucić na grilla. Nie ma to jak dobre mięso z grilla plus zimne piwko i imprezka ze znajomymi w ogródku lub nad jeziorem. Ale uwaga, schab łatwo jest przesuszyć i wtedy mięso straci na wartości.

  • 4 kotlety schabowe
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • łyżeczka oliwy z oliwek do posmarowania grilla
  • sól
  • pieprz

Krok 1

Mięso kroimy na porcje lekko rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem dodając ziół. Na elektrycznym grillu trzymamy około 10 minut zaś na patelni grillowej po 5 minut na stronę.Na tradycyjnym grillu zawijamy w aluminiową folię i smażymy według uznania.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić schab z pieczarkami i serem żółtym

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków