Jak zrobić jajka faszerowane po węgiersku

Jak zrobić jajka faszerowane po węgiersku

Jajka są popularne i można je podawać jako osobne danie, jako przystawki i jako dodatki do różnych dań. Jednak chyba najlepsze są jajka faszerowane. Dziś przepis na faszerowane jajka po węgiersku

Krok 1

Ugotowane jajko na twardo obieramy ze skorupki kroimy i wyciągamy ze środka żółtko.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić jajka faszerowane pieczarkami

Krok 2

Żółtko ucieramy,przyprawiając do smaku przyprawami na gładką masę którą faszerujemy połówkę jajka przykrywając drugą częścią

Krok 3

Kokilkę przed napełnieniem ryżem smarujemy masłem,w ryżu robimy miejsce na faszerowane jajko.Na wierzch kładziemy ser wymieszany z sosem pomidorowym.

Krok 4

Tak przygotowane jajko zapiekamy w nagrzanym do 160 stopni piekarniku do 10 minut.

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić jajka faszerowane po węgiersku skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!

Autor

Składniki

  • 2 łyżki ryżu (ugotowanego)
  • 1 jajko (ugotowane na twardo)
  • 1 łyżka sosu pomidorowego (może być koncentrat pomidorowy)
  • 2 łyżeczki tartego żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka curry
  • papryka w proszku (ostra lub słodka
  • w zależności od upodobań)
  • Masło
  • sól
  • pieprz