Jak zaparzyć kawę z miodem i cynamonem

Jak zaparzyć kawę z miodem i cynamonem

Mimo tego, iż często mówi się o szkodliwym wpływie kofeiny na nasze zdrowie, kawa posiada miliony zwolenników i wielkich fanów na całym świecie. Jeżeli jesteś już znudzony kawą espresso lub latte, wypróbuj aromatyczną kawę z miodem i cynamonem, która nie tylko rozgrzeje twoje ciało, ale także duszę.

  • mleko - ilość według uznania
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka miodu
  • szczypta cynamonu
  • kawa

Krok 1

W niewielkim rondelku podgrzej mleko. Jego ilość zależy od twoich osobistych upodobań. Wlej go tyle, ile zazwyczaj dodajesz do kawy. 

Krok 2

W gorącym mleku roztop masło, miód i cynamon. 

Krok 3

W międzyczasie zaparz kawę. 

Krok 4

Do kawy dolej przygotowane wcześniej mleko. Jeżeli słodzisz kawę, wsyp do niej cukier brązowy. Na wierzchu możesz umieścić bitą śmietanę. 

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić kawę imbirową z miodem i cynamonem

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków