Jak ugotować kwaśnicę

Poradnik dodany przez: seba291
50016 4.5

Przepis na góralską zupę "Kwaśnicę" gotuje Zbigniew Śliwiński. Wielokrotny rekordzista Światowej Księgi Rekordów Guinnessa - ugotował: 7.350 litrów kwaśnicy, 8.500 litrów zupy pieczarkowej i 11.800 litrów regionalnej zupy "Parzybrody".

Składniki:

  • 0
  • 5 kg mięsa (baranina
  • podgardle
  • karkówka
  • łopatka lub żeberka)
  • kapusta kiszona
  • suszone lub świeże grzyby
  • ziele agielskie
  • magi
  • czosnek
  • ziemniaki

Do poradnika Jak ugotować kwaśnicę przypisano następujące tagi:

jedzenie porady gotowanie zupa góry potrawa kwaśnica górale

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak ugotować kwaśnicę skomentowało 11 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...