Jak gotować jajka  na miękko

Jak gotować jajka na miękko

Ugotowanie jajek na miękko nie jest wcale tak łatwo jak się wydaje. Zapoznamy się z wypróbowanym sposobem

  • Dowolna ilość jajek

Krok 1

Jajka które będziemy gotować na miękko muszą mieć temperaturę otoczenia,nie mogą być bezpośrednio z lodówki.

Krok 2

Do wrzącej wody wkładamy jajka położone na łyżce tak aby nie miały kontaktu ze ściankami garnka,ponieważ powoduje to pękanie skorupek.

Krok 3

Jajka gotujemy w zależności od tego jakie chcemy mieć (lekko,czy mocniej ścięte) od 3 do 5 minut.Po zagotowaniu jajka studzimy pod zimną wodą.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak gotować jajka

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków