Jak przyrządzić płonące banany

Jak przyrządzić płonące banany

Po pysznym obiedzie zasłużyliśmy na deser. Tylko co zrobić? Jeżeli mamy banany, nie będzie z tym problemu.

Krok 1

Banany przekrój na 4 części (cięcie wykonaj wzdłuż i wszerz)

Krok 2

Na rozgrzanej patelni rozgrzej masło, wsyp także cukier, cynamon. Rozmieszaj tłuszcz ze składnikami.

Krok 3

Dodaj banany i całość smaż do momentu aż powstanie konsystencja karmelu.

Krok 4

Dodaj sok i duś tak długo, aż sos zgęstnieje.

Krok 5

Do całości dodaj rum i podpal.

Info

Gotowe banany podawaj z lodami waniliowymi.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić lody z płonącym bananem

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków