Jak przyrządzić sarnę

Jak przyrządzić sarnę

Sarnina to mięso o charakterystycznym aromacie i smaku. Dodatkowo sarnina nie jest tłusta, to pyszne chude mięsko.

  • 50 dag mięsa z sarny
  • 10 dag surowego boczku
  • tłuszcz do smażenia
  • 1 czerstwą bułkę
  • 1 jajko
  • sól
  • czarny zmielony pieprz
  • bułka tarta

Krok 1

Sarninę długo gotujemy,dusimy ze względu na jej twardość

Krok 2

Przygotowane mięso mielimy przez maszynkę z odsączoną bułką,boczkiem dodając jajko,sól i pieprz do smaku a następne dokładnie mieszamy.formując małe kotleciki,lekko spłaszczone-smażymy na tłuszczu z obu stron na małym ogniu.

Krok 3

Kotleciki podajemy z kaszą,ziemniakami,ryżem albo makaronem nie zapominając o surówce.

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków