Jak zrobić gulasz węgierski

Jak zrobić gulasz węgierski

Bardzo smaczne, szybkie w wykonaniu danie, które można przygotować w wolnych chwilach i mieć szybki obiad dla smakoszy mięsa. Gulasz węgierki lub gulasz po węgiersku to także danie które można znaleźć w restauracjach i barach

  • 70 dkg mięsa wołowego i wieprzowego
  • 80 dkg kiszonej kapusty
  • 2 cebule
  • 2 łyżki mąki
  • litr rosołu
  • 10 dkg wędzonego boczku
  • mielona ostra papryka
  • liść laurowy
  • garść natki pietruszki
  • sól i pieprz

Krok 1

Cebulę z boczkiem kroimy na kosteczkę,boczek podsmażamy na gorącej patelni około pól godziny,po czym wyciągamy podsmażony a na tym tłuszczu smażymy pokrojone w kostkę mięso mieszając ponad godzinę.

Krok 2

Do przygotowanego rosołu z listkiem laurowym dodajemy podsmażone mięso,kapustę pokrojoną drobno dusimy z boczkiem przez 15 minut po czym dodajemy do rosołu dusząc całość przez pół godziny pod przykryciem,podajemy z pieczywem lub ziemniakami.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić gulasz z karkówki

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków