Jak zrobić gulasz węgierski

Jak zrobić gulasz węgierski

Bardzo smaczne, szybkie w wykonaniu danie, które można przygotować w wolnych chwilach i mieć szybki obiad dla smakoszy mięsa. Gulasz węgierki lub gulasz po węgiersku to także danie które można znaleźć w restauracjach i barach

Krok 1

Cebulę z boczkiem kroimy na kosteczkę,boczek podsmażamy na gorącej patelni około pól godziny,po czym wyciągamy podsmażony a na tym tłuszczu smażymy pokrojone w kostkę mięso mieszając ponad godzinę.

Krok 2

Do przygotowanego rosołu z listkiem laurowym dodajemy podsmażone mięso,kapustę pokrojoną drobno dusimy z boczkiem przez 15 minut po czym dodajemy do rosołu dusząc całość przez pół godziny pod przykryciem,podajemy z pieczywem lub ziemniakami.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić gulasz z karkówki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić gulasz węgierski skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!