Jak przyrządzić wątróbkę po żydowsku

Jak przyrządzić wątróbkę po żydowsku

Wątróbka po żydowsku to inny sposób podsmażania wątróbki po polsku. Wątróbka to zdrowe danie ale pamiętajmy aby nie jeść jej za często.

  • 1 kg kurzych wątróbek
  • 2 łyżki gęsiego smalcu
  • 7 jajek
  • 1 duża cebula
  • sól
  • pieprz

Krok 1

Umytą wątróbkę wkładamy do patelni na tłuszcz pozostały po zeszkleniu cebuli którą kładziemy na talerzyk,dusimy pod przykryciem 10 minut najpierw na mocnym a potem na słabszym ogniu.

Krok 2

Po usmażeniu i ostudzeniu siekamy na drobne kawałki mieszając z odstawioną cebulą i drobno pokrojonymi jajkami,doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Drugim sposobem jest zmielenie całości tworząc pastę którą smarujemy pieczywo.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić wątróbkę drobiową z cebulką

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków