Jak robimy grzybowe przysmaki - przepis na kurki w śmietanie

Jak robimy grzybowe przysmaki - przepis na kurki w śmietanie

Kurki jako grzyby są jedne z najsmaczniejszych, można przyrządzać na bardzo dużo sposobów. Oto jeden z nich.

Krok 1

Grzyby myjemy i kroimy w paski,na rozgrzaną patelnię z masłem dodajemy uprzednio pokrojone kurki.Doprawiamy przyprawami do smaku,smażymy pod przykryciem przez 15 minut kilkukrotnie mieszając i odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 2

Do letnich kurek wlewamy śmietanę oraz koperek,mieszamy i podajemy najlepiej z pieczywem.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić kurki z boczkiem w jogurcie

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak robimy grzybowe przysmaki - przepis na kurki w śmietanie skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!

Autor

Składniki

  • 40 dag kurek
  • 150 g śmietany - najlepiej kwaśnej i gęstej
  • łyżka masła oraz cytryna
  • koperek
  • sól i pieprz