Jak karmelizować jabłka

Jak karmelizować jabłka

Karmelizowane jabłka stosowane są do potraw, deserów i mięs. Jeśli chcesz je zrobić, to nie ma problemu, ponieważ przepis na karmelizowane jabłka jest prosty.

Krok 1

Pokrojone jabłka bez skórki pokroić w grubszą kostkę,włożyć do rondelka z roztopionym masłem dodając cukier wraz z przyprawami i starannie wymieszać.

Krok 2

Gotujemy na małym ogniu,mieszając i uważając aby nie zrobiła się z nich pulpa,dodajemy sok cytrynowy oraz rum który ma lekko odparować.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić pieczone jabłka

Krok 3

Jabłka te stosujemy jako nadzienie do ciast,dodatki do lodów oraz mięs.

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak karmelizować jabłka skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!