Jak zrobić filety z ryb morskich z papryką

Jak zrobić filety z ryb morskich z papryką

Dobre filety z morskich ryb. Jeśli lubisz ryby (szczególnie morskie) to musisz zajrzeć do tego przepisu.

Krok 1

Filety rybne dzielimy na porcje zostawiamy do lekkiego rozmrożenia. natrzeć  posiekanym czosnkiem, posypać papryką

Krok 2

Zagotować wino z dodatkiem 1/2 szklanki słonej wody dodając przygotowaną rybę.

Krok 3

Gotować na maleńkim ogniunie doprowadzając do mocnego wrzenia przez 20 min.

Krok 4

Ugotowaną rybę trzymamy pod przykryciem,

Krok 5

Gotujący wywar odparować do objętości 1 szklanki,dodając stopione masło z mąką, serem i śmietaną przyprawiając do smaku pieprzem solą i papryką.

Krok 6

Rybę zalać gotowym wywarem.

Krok 7

Danie można podawać z ryżem ,ziemniakami lub sałatką z warzyw.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić rybę po polsku

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić filety z ryb morskich z papryką skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!

Składniki

  • 75 dag filetów ryb morskich
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 szklanka wina białego wytrawnego domowego
  • 11/2 łyżki mąki
  • 5 dag utartego żółtego sera
  • 1/2 szklanki śmietany
  • czerwona ostra sproszkowana papryka
  • sól
  • pieprz.