Jak zrobić flądrę w warzywach

Jak zrobić flądrę w warzywach

Dobra rybka flądra. W tym przepisie zrobimy ją w warzywach.

  • 2 filety z flądry
  • 3 łyżki mąki
  • Oliwa
  • 3 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego
  • 1/2 szklanki bulionu
  • mielona papryka słodka do smaku
  • sól
  • pieprz.

Krok 1

Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i poddusić na rozgrzanym oleju

Krok 2

Dodać  posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę. 

Krok 3

Przygotować zasmażkę, rozprowadzając resztę mąki bulionem. Dodać warzywa, przecier pomidorowy i doprawić do smaku .

Krok 4

Usmażone filety przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać przygotowanym sosem i piec około 20 minut w temperaturze 200°C.

Krok 5

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić rybę po grecku

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków