Jak zrobić hamburgery smażone w pietruszce

Jak zrobić hamburgery smażone w pietruszce

Próbujemy nowy rodzaj hamburgera który również ma swoje walory smakowe

  • 50 dag zamrożonych hamburgerów rybnych
  • 2 łyżki smalcu
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 duże pęczki zielonej pietruszki
  • 1/2 cytryny
  • 1 łyżka masła

Krok 1

Pietruszkę płuczemy i całkowicie suszymy,odcinając twarde łodygi.

Krok 2

Do roztopionego masła w patelni dodajemy i  dusimy przez chwilę gałązki pietruszki lekko soląc.

Krok 3

Do rozgrzanego smalcu dodajemy zamrożone hamburgery posypując drobno zmielonym czosnkiem,smażąc pod przykryciem na małym ogniu.

Krok 4

Upieczone hamburgery układamy na talerzu posypując posiekaną pietruszką,możemy dodać plasterki cytryny.Spożywamy na ciepło z frytkami i przygotowaną surówką.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić kotlety rybne

Komentarze: (1)

Pozostało: 1500 znaków
2013-06-12 12:24:44
Awatar
ciekawe, smacznie wygląda
(0)