Jak zrobić hamburgery rybne duszone z boczkiem

Jak zrobić hamburgery rybne duszone z boczkiem

Hamburger jest pożywnym daniem, które możemy przyrządzać na kilka sposobów.

  • 50 dag zamrożonych hamburgerów rybnych
  • 15 dag wędzonego chudego boczku
  • 5 małych cebulek
  • 3 łyżki posiekanych gałązek selera naciowego
  • 10 dag pieczarek
  • 3 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

Krok 1

Na rozgrzanej patelni układamy pokrojony w cienkie plastry boczek lekko podsmażając po czym odkładamy na talerz.

Krok 2

Do pozostałego tłuszczu dodajemy trochę oliwy,rozgrzewamy dodając zamrożone hamburgery które zarumieniamy

Krok 3

Hamburgery obkładamy odstawionym boczkiem,pokrojoną cebulą i pieczarkami,skrapiając pozostałą oliwą, przyprawiając solą i pieprzem.Dusimy na małym ogniu około 20 minut pod przykryciem,po tym czasie wykładamy na talerz posypując siekanym selerem.Spożywamy z chlebem lub ziemniakami kapustą i pomidorami.

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków