Jak zrobić ozory w sosie chrzanowym i galarecie

Poradnik dodany przez: Gordawski
21747 5

Ozory wieprzowe jak i wołowe wielu ludziom źle się kojarzą. W sumie nie wiadomo dlaczego. Być może spowodowane to jest tym, że są to języki zwierząt? Jeżeli jesteś uprzedzony co do ozorków to Twoja strata. To mięso jest wyjątkowo delikatne i smaczne. 

Ozory w galarecie to wspaniałe danie, która udowadnia, że odpowiednio przygotowane ozory mogą spokojnie konkurować z takimi delikatesami jak polędwiczki wołowe lub wieprzowe. Przepis na ozory praktycznie zawsze obejmuje jeszcze sos chrzanowy gdyż ozorki świetnie komponują się z takim dodatkiem. No a smak ozorów w galarecie jak i smak ozorów w sosie chrzanowym to coś co każdy amator mięsa powinien spróbować. 

Zapomnij, że to są języki zwierząt i pomyśl sobie o jednym z najlepszych mięs jakie jadłeś. Spróbuj w jakiejś dobrej restauracja potem zrób je sam. Albo od razu kup świeże ozorki, sprawdź ten przepis i go wykonaj. Na pewno będziesz zdziwiony delikatnym mięsem i wspaniałym smakiem. Polecam i zachęcam do ozorów wieprzowych i do ozorów wołowych

Składniki:

  • Ozory wieprzowe lub wołowe
  • Włoszczyzna
  • Cebula
  • Czosnek
  • Sól i pieprz
  • Ziele angielskie
  • Liście laurowe
  • Chrzan
  • Jogurt

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić ozory w sosie chrzanowym i galarecie przypisano następujące tagi:

sos chrzanowy ozory wieprzowe ozory wołowe przepis na ozory jak przygotować ozory ozorki ozory przepisy ozory w galarecie

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić ozory w sosie chrzanowym i galarecie skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...