Jak przyrządzić boczek wędzony z cebulą

Jak przyrządzić boczek wędzony z cebulą

Boczek, czyli jedną z ulubionych przekąsek wszystkich panów, można przyrządzić na wiele sposobów. Jednym z nich są roladki, zawijane z cebulką. Tłuste i dobrze wypieczone mięso świetnie komponuje się z tym warzywem. Sam się przekonaj!

  • 10 plasterków boczku wędzonego
  • 10 jak najmniejszych cebul
  • kminek
  • sól
  • tłuszcz

Krok 1

Cebulki ugotuj przez 1 minutę w posolonej wodzie. Następnie je odcedź i dokładnie wysusz. 

Krok 2

Porozkładaj plasterki boczku. Posyp każdy, z jednej strony kminkiem. Następnie na każdym połóż cebulkę i owiń ją mięsem i zepnij całość wykałaczką.

Krok 3

Płaskie naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Włóż do niego mięso i piecz całość bez przykrycia przez około 25 minut w temperaturze 220 stopni Celsjusza. 

Krok 4

SMACZNEGO!

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak usmażyć boczek w mikrofalówce

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków