Jak przyrządzić pstrąga

Jak przyrządzić pstrąga

Pstrąg jest rybą słodkowodną i często podawany jest w smażalniach.

Krok 1


Pstrągi przygotowujemy do smażenia,sparzoną cytrynę dzielimy na pół.Połówkę cytryny wraz z połową kopru wkładamy do ryby

Krok 2

W naczyniu żaroodpornym układamy naciętą po wierzchu rybę (jak kiełbasę na grila) skrapiamy oliwą,solimy i pieprzymy,całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 15 minut.

Krok 3

Pozostałą część kopru siekamy i dodajemy do jogurtu,wciskając też drugą połowę cytryny doprawiając solą i pieprzem.Upieczonego pstrąga podajemy z ziemniakami,warzywami polanym jogurtem.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić pstrąga z masełkiem

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić pstrąga skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!

Autor

Składniki

  • 4 pstrągi
  • 1/2 szklanka oliwy
  • 1/2 szklanki siekanej cebulki
  • 1 szklanka sera feta (pokruszonego)
  • 1 szklanka tartej bułki
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 cytryna (plasterki)
  • 2 marchewki (plasterki)
  • koper
  • sól pieprz