Jak zrobić gulaszową kartoflankę

Jak zrobić gulaszową kartoflankę

Pikantna zupa gulaszowa jest dobra po ciężko przebytej imprezie, smakuje wyśmienicie.

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 spore cebule
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 2 duże pomidory
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • 5 dag smalcu albo innego tłuszczu
  • pikantna papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Krok 1

Drobno posiekaną cebulę uprzednio posypując mocno sproszkowaną papryką dusimy w tłuszczu na przezroczysty kolor.

Krok 2

Pomidory sparzone i obrane ze skóry oraz paprykę oczyszczoną z nasion kroimy w kostkę.Do tego dodajemy startą na tarce jarzynowej włoszczyznę do cebuli dusząc stale mieszając na wolnym ogniu aż do miękkości.

Krok 3

Pokrojone w drobną kostkę ziemniaki dodajemy do warzyw,dodając wodę aby przykryła z zapasem warzywa.Gotujemy do miękkości ziemniaków doprawiając przyprawami do ostrego smaku.

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków