Jak przyrządzić gulasz transylwański

Jak przyrządzić gulasz transylwański

Gulasz transylwański mało popularny w polskiej kuchni ale ciekawy i bardzo smaczny.

Krok 1

Do rozgrzanego smalcu w bretfance dodajemy uprzednio umytą i pokrojoną w kostkę łopatkę którą opiekamy na złoty kolor.Do mięsa dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę,po zeszkleniu podlewamy wodą,doprawiamy papryką i solą, dusimy pod przykryciem około 1 godziny.

Krok 2

Kminek i wyciśnięty czosnek mieszamy z pokrojoną kiszoną kapustą którą dodajemy do smażonego mięsa podlewamy wodą i gotujemy do zmiękczenia.Śmietanę mieszamy z mąką,zalewamy do bretfanki i jeszcze gotujemy przez 4 minuty.Mięso podajemy z kaszą jęczmienną lub ziemniakami.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić gulasz z karkówki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić gulasz transylwański skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!