Jak zrobić boczek z cebulą w winie

Jak zrobić boczek z cebulą w winie

Boczek z zarumienioną na patelni cebulką to świetny duet, który nigdy nie zawodzi. Całość podlana winem, stanowi jeszcze lepsze połączenie. Tłuste mięsko z aromatycznym warzywem zadowoli każdego głodnego i zmęczonego mężczyznę. Dlatego, jeżeli jesteś kobietą i nie masz pomysłu na kolację dla swojej drugiej połówki, przeczytaj poniższy przepis.

  • 4 średnie cebule
  • kilka plastrów boczku
  • masło do rozpuszczenia na patelni
  • szklanka białego wina
  • kminek
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy

Krok 1

Obierz cebule. Włóż je na 60 sekund do wrzątku, a następnie wypłucz w zimnej wodzie. Następnie osusz je i pokrój w ósemki

Krok 2

Na patelni rozpuść masło i wytop boczek

Krok 3

Na patelnie wrzuć także pokrojoną cebulę i obsmaż ją z każdej strony. Do tego dodaj wszystkie przyprawy do smaku oraz wlej wino. Całość duś przez około 20-22 minuty

Krok 4

Przysmak podawaj ze świeżą i chrupiącą bagietką. 

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak usmażyć boczek w mikrofalówce

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków