Jak przygotować tymbaliki drobiowe

Jak przygotować tymbaliki drobiowe

Popularne piersi z kurczaka są zawsze smacznym daniem i to pod różną postacią. Wystarczy dobry przepis i mamy szybkie danie na imprezę czy też smaczną kolację.

  • 500g piersi kurczaka
  • 3 marchewki
  • brokuł
  • 4 łyżki żelatyny
  • białko
  • sok z cytryny
  • pół czerwonej papryki
  • pół szklanki kukurydzy
  • pół szklanki groszu konserwowego
  • koperek
  • sól
  • biały pieprz

Krok 1

Mięso wraz z marchewką wstawiamy do garnka zalanego 0,75 litra wody solimy i gotujemy około 1 godziny,odsączamy i po ostygnięciu kroimy w plasterki.

Krok 2

Do zrobionego wywaru dajemy różyczki brokuła -5 minut gotujemy,następnie odparowujemy do 2 szklanek mieszając z żelatyną,łyżką soli,oraz sokiem cytrynowym dodając roztrzepane białko,cedzimy na sitku i przyprawiamy do smaku.

Krok 3

Do salaterek wkładamy pokrojone mięso,dodając paprykę krojoną w kostkę,marchew,kukurydzę,brokuł,koper i groszek.Całość zalewamy galaretką,wstawiając do lodówki aby stężało.

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków