Jak przygotować tymbaliki drobiowe

Jak przygotować tymbaliki drobiowe

Popularne piersi z kurczaka są zawsze smacznym daniem i to pod różną postacią. Wystarczy dobry przepis i mamy szybkie danie na imprezę czy też smaczną kolację.

Krok 1

Mięso wraz z marchewką wstawiamy do garnka zalanego 0,75 litra wody solimy i gotujemy około 1 godziny,odsączamy i po ostygnięciu kroimy w plasterki.

Krok 2

Do zrobionego wywaru dajemy różyczki brokuła -5 minut gotujemy,następnie odparowujemy do 2 szklanek mieszając z żelatyną,łyżką soli,oraz sokiem cytrynowym dodając roztrzepane białko,cedzimy na sitku i przyprawiamy do smaku.

Krok 3

Do salaterek wkładamy pokrojone mięso,dodając paprykę krojoną w kostkę,marchew,kukurydzę,brokuł,koper i groszek.Całość zalewamy galaretką,wstawiając do lodówki aby stężało.

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przygotować tymbaliki drobiowe skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!