Jak przyrządzić barszcz chrzanowy

Jak przyrządzić barszcz chrzanowy

Barszcz chrzanowy to innowacja na naszych stołach. Jest rzadko spotykany, jednak warto chociaż raz go spróbować. Ma bardzo oryginalny smak i zapewne posmakuje niejednej osobie.

  • 1/4 kg kości cielęcych
  • 150 g wędzonki
  • 1/4 kg włoszczyzny
  • 4 jaja na twardo
  • 5 łyżek startego
  • świeżego chrzanu
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka mąki
  • 1/2 szklanki śmietany
  • garść natki pietruszki
  • pieprz i sól do smaku

Krok 1

Wypłucz mięso, a warzywa umyj i obierz. Ugotuj z tego 5 szklanek wywaru. Odcedź go i dodaj chrzan, pokrojoną w kostkę i podsmażoną wędzonkę oraz czosnek

Krok 2

Zupę zabiel mąką ze śmietaną, a następnie ją zagotuj

Krok 3

Na końcu, dopraw całość solą i pieprzem do smaku. 

Krok 4

Podawaj następująco: na talerz połóż przekrojone na pół jajko na twardo, zalej je barszczem i posyp pietruszką. SMACZNEGO!

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków