Jak ugotować kapuśniak z młodej kapusty

Jak ugotować kapuśniak z młodej kapusty

Wiosna to świeże warzywa, więc warto spróbować mieszankę nowalijek. Kapuśniak z młodej kapusty jako pomysł na dobrą zupkę.

  • mięso na wywar jakiekolwiek mięso
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 1 gruby plaster selera
  • 3-4 młodej marchewki
  • 1 pietruszka,
  • 50 - 70 dag ziemniaków
  • liście selera
  • natka pietruszki
  • liście maggi
  • kilka ziaren czarnego lub kolorowego pieprzu
  • kila ziaren ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • 1 łyżka octu
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól:

Krok 1

Do zalanego 3/4 wodą garnka wkładamy mięso wraz z warzywami,zbierając w międzyczasie szumowinę sitkiem.Gotujemy do pół godziny pod przykryciem, aż mięso zmięknie.

Krok 2

Do tego wywaru dodajemy startą na grubej tarce korzeń pietruszki,seler i pokrojoną marchew.

Krok 3

Po 15 min.dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę,po zagotowaniu,pokrojoną młodą kapustę,wlewając łyżkę octu i koncentrat pomidorowy przyprawiając do smaku,podgotowujemy do miękkości kapusty.Podajemy z pieczywem posypując pietruszką.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić młodą kapustę ze szpinakiem i brokułami

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków