Jak zrobić zupę jarzynową

Jak zrobić zupę jarzynową

Polecamy zupę lekkostrawną, dla osób które unikają potraw mięsnych oraz liczą wchłonięte kalorie. Potrawa jest smaczna oraz łatwa w przygotowaniu. Domowy przepis na zupę jarzynową

  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2 garście fasolki szparagowej
  • szklanki białej fasoli
  • szklanki zielonego groszku
  • 2 marchewki
  • 2 pory
  • cukinia
  • 2 pomidory
  • Ziemniak
  • 3 łodygi selera naciowego
  • Cebula
  • garść makaronu
  • garść listków bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 6 łyżek oliwy
  • pieprz sól

Krok 1

Moczymy fasolę 2 godziny w zagotowanej wodzie,odcedzamy i gotujemy godzinę w małej ilości dodając łyżeczkę soli po czym odcedzamy.

Krok 2

Marchew,ziemniak kroimy w kostkę,fasolkę szparagową,seler oraz porę kroimy drobno zalewamy bulionem dodając podgotowaną fasolkę i gotujemy 15 minut.

Krok 3

Po 15 minutach gotowania dodajemy cukinię krojoną w kostkę,pomidor bez skórki też pokrojony oraz groszek z fasolką,ponownie przez 15 minut gotujemy pod koniec dodajemy makaron i trzymamy na ogniu aż makaron zmięknie

Krok 4

Teraz szykujemy bazylię którą w moździerzu ucieramy z czosnkiem dodając troszkę oliwy i wywaru do powstania sosu który wlewamy do zupy przyprawiając do smaku pieprzem i solą chwilę jeszcze podgotowując.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić chińską zupę jarzynową

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków