Jak przyrządzić zabalsamowanego kurczaka

Jak przyrządzić zabalsamowanego kurczaka

Zabalsamowany kurczak to propozycja dla osób, znudzonych zwykłą, podsmażoną piersią z kurczaka. Jeżeli nie masz już pomysłów na to, jak przyrządzić filet z kurczaka, przeczytaj koniecznie ten przepis.

  • 4 filety z kurczaka
  • 2 duże czerwone cebule
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • przyprawy do smaku: majeranek
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • worki foliowe do marynowania kurczaka

Krok 1

Obierz cebule i pokrój je w talarki

Krok 2

Do worków do marynowania włóż cebule, wlej ocet balsamiczny oraz wsyp przyprawy. Pozostaw tak na około 10 minut

Krok 3

Kurczaka pokrój w paski lub na cieńsze filety. Włóż je do wcześniej przygotowanych woreczków, zamknij i poczekaj ponad godzinę

Krok 4

Całość smaż, a następnie duś na ogniu przez około 15 minut. Sprawdzaj, czy kurczak jest już miękki i usmażony w środku

Krok 5

SMACZNEGO!

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić pierś z kurczaka w musztardzie

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków