Jak upiec gęś w sosie pieczarkowym

Jak upiec gęś w sosie pieczarkowym

Polecamy bardzo smaczną i delikatną potrawę, czyli gęsinę w sosie pieczarkowym

Krok 1

Gęś płuczemy pod wodą i dzielimy na porcje,wkładając do garnka z niewielką ilością wody i podgotowujemy.Wcześniej przygotowaną włoszczyznę dodajemy do gęsi i dalej gotujemy aż do miękkości.

Krok 2

Pokrojone pieczarki,cebulę (w kostkę) smażymy na tłuszczu w patelni do tego dodajemy 1/2 szklaki wywaru powstałego z gotowanej gęsi ,pod pokrywką dusimy przez około 10-15 minut na wolnym ogniu.

Krok 3

Teraz dodać śmietanę przyprawić pieprzem i solą doprowadzając do zagotowania.

Krok 4

Porcje gęsi kładziemy na talerzu polewając przygotowanym sosem,podajemy z ziemniakami lub z kaszą dodając surówkę z warzyw.

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak upiec gęś w sosie pieczarkowym skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!