Jak zrobić pierś z kurczaka w sosie czosnkowym

Jak zrobić pierś z kurczaka w sosie czosnkowym

Szybki oraz tani obiad dla smakoszy sosów czosnkowych, łatwy w wykonaniu oraz smaczny. Nie wymaga praktyki kucharskiej i przepis na kurczaka w sosie czosnkowym może być wykonany przez amatora-kucharza.

  • 4 piersi z kurczaka
  • 1 łyżeczka płatków czosnku
  • 5 łyżek stołowych mąki
  • 4 plastry sera gouda
  • 4 plastry boczku
  • 250 ml śmietany kwaśnej
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • łyżeczki rozmarynu
  • łyżeczki tymianku
  • łyżeczki kminku
  • łyżeczki liści kolendry
  • łyżeczki papryki słodkiej

Krok 1

Do wypłukanych piersi z kurczaka i naciętych w połowie wkładamy ser owijając boczkiem następnie kładziemy na patelnię polewając śmietaną wymieszaną z przyprawami

Krok 2

Możemy piec w torebce przez 20 minut lub na patelni z tłuszczem dusimy pod przykryciem około pół godziny na wolnym ogniu.Podajemy z ziemniakami lub ryżem polewając sosem,dodając wcześniej wykonaną sałatkę.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić pierś z kurczaka w musztardzie

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków