Jak zrobić gęsią szyję nadziewaną

Jak zrobić gęsią szyję nadziewaną

Spróbujemy gęsiej szyi nadziewanej. To przepis z którym raczej rzadko się spotykamy.

Krok 1

Namoczoną bułkę wyciskamy dodając posiekaną wątrobę z gęsi wraz z tłuszczem do tego dodajemy utarte żółtko z masłem i ubitym białkiem.Całość mieszamy z posiekaną pietruszką doprawiając do smaku przyprawami.

Krok 2

Napełnioną skórę gęsiej szyjki nadzieniem zaszywamy i gotujemy w rosole jeżeli taki mamy po gotowaniu gęsi lub w wywarze z dodatkiem włoszczyzny.

Krok 3

Wyciągniętą szyję kroimy na plastry - podajemy z pieczywem.

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić gęsią szyję nadziewaną skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!

Autor

Składniki

  • Skórka z szyi gęsi
  • wątróbka z gęsi
  • 1 łyżka gęsiego tłuszczu
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżki masła roślinnego
  • bułka czerstwa
  • 2-3 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki
  • majeranek
  • sól i pieprz