Jak zrobić makaron z warzywami i orzechami

Jak zrobić makaron z warzywami i orzechami

Makaron z warzywami, serem i orzechami to tzw. wersja bogata. Mieszanka tych pysznych składników sumuje się w niesamowity, oryginalny, intensywny i niezapomniany smak. Podejrzewam, że gdy zrobisz makaron z tego przepisu raz, na pewno powrócisz do niego ponownie.

  • makaron świderki
  • Cebula
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 2 marchewki
  • 2 cukinie
  • garść startego sera żółtego lub parmezanu
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Krok 1

Pokrój w kostkę marchewki, seler i cebulę. Wszystko podsmaż na rozgrzanej patelni, aż się zeszkli

Krok 2

Cukinię także pokrój w kostkę i duś ją przez około 15 minut na ogniu, co jakiś czas dolewając po łyżce wody. Posól ją do smaku. 

Krok 3

Ugotuj makaron al dente

Krok 4

W jednym naczyniu połącz ze sobą makaron, warzywa z patelni, cukinię, orzechy i ser. Wymieszaj wszystko i jedz, gdy jest jeszcze ciepłe. 

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić Tagliatelle z wędzonym kurczakiem i warzywami

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków