Jak zrobić flaki wołowe po warszawsku

Jak zrobić flaki wołowe po warszawsku

Coś po warszawsku - flaki wołowe. Mocno rozgrzewające danie, które jest już z nami od wielu, wielu lat. Flaczki po warszawsku i sposób ich przygotowania

Krok 1

l kg flaków wołowych oczyścić, umyć, namoczyć w zimnej wodzie na 2 godziny

Krok 2

Następnie po wyciągnięciu zalać wrzącą wodą, gotować 10 minut, odcedzić, opłukać, zalać ponownie zimną wodą i gotować około 4 godzin.

Krok 3

Flaki opłukać i pokroić  w paseczki, włożyć do wywaru razem z podsmażonymi warzywami oraz przyprawami, chwilę pogotować.

Krok 4

Cebulę  pokroić w kostkę, podsmażyć, wsypać mąkę, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z flakami, gotować 3—4 minuty, doprawić do smaku.

Krok 5

Przed podaniem polać zrumienioną bułką tartą wymieszaną z rozpuszczonym masłem .

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić curry wołowe

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić flaki wołowe po warszawsku skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!