Jak zrobić gulasz wołowy

Jak zrobić gulasz wołowy

Polecamy inny gatunek gulaszu wołowego,który jest równie smaczny jak pozostałe-zależy od gustu smakosza.

Krok 1

Na mocno rozgrzany tłuszcz opiekamy na złoto pokrojone duże kostki mięsa obsypane przyprawami i mąką, do tego dodajemy pokrojoną cebulę i pod przykryciem dusimy dolewając wodę na małym ogniu przez około 1.5 godziny.

Krok 2

Do małej ilości wody dodajemy mąkę mieszając wlewamy do duszonego mięsa dodając koncentrat pomidorowy. Całość doprawiamy do smaku przyprawami, podajemy tradycyjnie z kaszami, makaronami, ziemniakami nie zapominając o smacznej surówce.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić ciemny gulasz

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić gulasz wołowy skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!