Jak zrobić gulasz wołowy

Jak zrobić gulasz wołowy

Polecamy inny gatunek gulaszu wołowego,który jest równie smaczny jak pozostałe-zależy od gustu smakosza.

  • 50 dkg wołowiny bez kości (łopatka
  • pręga
  • szponder
  • krzyżowa)
  • tłuszcz
  • 15 dkg cebuli
  • 2 dkg mąki
  • 2 dkg koncentratu pomidorowego
  • ziele angielskie
  • liść laurowy i kminek do smaku
  • sól i pieprz

Krok 1

Na mocno rozgrzany tłuszcz opiekamy na złoto pokrojone duże kostki mięsa obsypane przyprawami i mąką, do tego dodajemy pokrojoną cebulę i pod przykryciem dusimy dolewając wodę na małym ogniu przez około 1.5 godziny.

Krok 2

Do małej ilości wody dodajemy mąkę mieszając wlewamy do duszonego mięsa dodając koncentrat pomidorowy. Całość doprawiamy do smaku przyprawami, podajemy tradycyjnie z kaszami, makaronami, ziemniakami nie zapominając o smacznej surówce.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić ciemny gulasz

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków