Jak zrobić gulasz wołowy z winem

Jak zrobić gulasz wołowy z winem

Polecamy dla smakoszy gulaszów nowy obiadzik ale na winku.

  • 50 dkg wołowiny bez kości
  • tłuszcz
  • 15 dkg cebuli
  • 4 dkg koncentratu pomidorowego
  • czerwone wytrawne wino
  • czosnek
  • przyprawa do zup do smaku
  • 2 dkg mąki
  • sól i pieprz

Krok 1

Na mocno rozgrzanym tłuszczu dodajemy pokrojone mięso obsypane przyprawami i mąką obsmażając na złoty kolor do tego dodajemy pokrojoną cebulę,całość polewamy winem i dusimy pod przykryciem przez około 1,5 godziny aż zrobi się miękkie.

Krok 2

W małej ilości wody rozpuszczamy mąkę i mieszając dodajemy do mięsa wraz z koncentratem pomidorowym,dusimy przez 5 minut przyprawiając do smaku.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić gulasz po meksykańsku

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków