Jak zrobić gulasz wołowy z winem

Jak zrobić gulasz wołowy z winem

Polecamy dla smakoszy gulaszów nowy obiadzik ale na winku.

Krok 1

Na mocno rozgrzanym tłuszczu dodajemy pokrojone mięso obsypane przyprawami i mąką obsmażając na złoty kolor do tego dodajemy pokrojoną cebulę,całość polewamy winem i dusimy pod przykryciem przez około 1,5 godziny aż zrobi się miękkie.

Krok 2

W małej ilości wody rozpuszczamy mąkę i mieszając dodajemy do mięsa wraz z koncentratem pomidorowym,dusimy przez 5 minut przyprawiając do smaku.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić gulasz po meksykańsku

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić gulasz wołowy z winem skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!