Jak przyrządzić brizol z polędwicy z pieczarkami

Jak przyrządzić brizol z polędwicy z pieczarkami

Brizol z polędwicy wołowej jest zdrowy, syty, smaczny i wychwalany przez praktycznie każdego mężczyznę. Nawet jeżeli jesteś amatorem w kuchni, zrobisz go bez problemu. Sam się przekonaj.

  • pół kg polędwicy wołowej
  • 1/4 kg pieczarek
  • 20 g mąki
  • 50 g keczupu
  • sól i pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Krok 1

Opłucz mięso i ściągnij z niego błonę i nadmiar tłuszczu. Po tym, pokrój polędwice na 5 kawałków i rozbij na takie, które będą miały po 1 cm grubości i średnicy około 10 cm

Krok 2

Każdy kawałek mięsa posyp mąką i przyprawami. Polędwice smaż na rozgrzanym tłuszczu przez około 2-3 minuty, aby zarumieniła się z dwóch stron. W środku natomiast musi być różowa. 

Krok 3

Pieczarki umyj, obierz i pokrój w plasterki, usmaż na patelni. Obłóż nimi brizole i całość polej keczupem

Krok 4

Brizole najlepiej smakują z frytkami, fasolką, kalafiorem i różnymi surówkami. SMACZNEGO! 

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić curry wołowe

Komentarze: (1)

Pozostało: 1500 znaków
2013-09-04 21:09:26
Awatar
http://www.ermail.pl/klik/V3VeZWMF
(0)