Jak zrobić panierowane filety z kury

Jak zrobić panierowane filety z kury

Niesamowicie proste filety z kury, które zrobimy w panierce. Prosto, szybko i smacznie

Krok 1

Ostrym nożem oddzielamy mięso z piersi kury. Uważajmy tylko aby się nie skaleczyć.

Krok 2

Następnie zbijamy filet lekko tłuczkiem zwilżonym w wodzie i nadajemy kształt liścia o grubości około 1 cm

Krok 3

Formujemy filety, lekko je soląc i obtaczamy mące. Teraz do rozmieszanego jajka a na koniec w tartej bułce i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu aż będą miały złoty kolor

Krok 4

Podajemy z ziemniakami z wody, ziemniakami puree ale można tez oczywiście z ryżem oraz ugotowanymi warzywami

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić drobiowe filety glazurowane z grilla

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić panierowane filety z kury skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!