Jak zrobić sos hoisin

Jak zrobić sos hoisin

Sos hoisin przywędrował do nas ze Wschodu, a dokładniej z Chin, gdzie podawany jest do grillowanego mięsa lub kaczki w różnej postaci. Smak sosu jest bardzo oryginalny i specyficzny, dlatego też nie musi przypaść do gustu każdemu. Jednak jeżeli się do niego przekonasz, będziesz miał uniwersalną marynatę do wszystkich rodzajów mięs.

Krok 1

W miseczce zmieszaj ze sobą wszystkie podane składniki. Następnie przykryj ją i odłóż na bok na 2 godziny.

Krok 2

Po tym czasie, zmiksuj lub zblenduj całość. Sos powinien mieć ostatecznie gładką konsystencję. 

Krok 3

Sos podawaj zawsze ciepły. 

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić sos hoisin skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!