Jak przyrządzić befsztyk z polędwicy po kapitańsku

Jak przyrządzić befsztyk z polędwicy po kapitańsku

Befsztyk to przepyszna potrawa z pieczonego, smażonego lub grillowanego mięsa wołowego. Najczęściej przyrządza się go z polędwicy lub karkówki. Jest on jednym z głównych składników diety kopenhaskiej. Zaspokoi wymagania kubków smakowych niemal każdego z nas!

Krok 1

Umyj mięso i zmiel je. Dodaj do niego paprykę, posiekaną cebulę, koncentrat pomidorowy, żółtka jaj, oliwę z oliwek i na końcu dopraw całość przyprawami do smaku. 

Krok 2

Rozgrzej na patelni tłuszcz.

Krok 3

Z masy uformuj befsztyki, które następnie zamocz w bułce tartej. Powinny mieć około 3 cm grubości. 

Krok 4

Zarumień befsztyki z dwóch stron, a następnie smaż dalej na małym ogniu. 

Krok 5

Befsztyk podawaj z ziemniakami i surówką. SMACZNEGO!

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić befsztyk

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak przyrządzić befsztyk z polędwicy po kapitańsku skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!