Jak zrobić ciasto naleśnikowe biszkoptowe

Jak zrobić ciasto naleśnikowe biszkoptowe

Ciasto naleśnikowe biszkoptowe doskonale pasuje do słodkich nadzień. Jest miękkie, puszyste, rozpływa się w buzi, a w smaku przypomina biszkopt. Co prawda, ma sporo kalorii, ale kto przejmowałby się taką błahostką przy tak niesamowitym smaku...?

Krok 1

Oddziel żółtka od białek, a z białek ubij sztywną pianę. 

Krok 2

Zmiksuj żółtka, mąkę, sól, mleko i wodę. Powinna powstać gładka i jednolita konsystencja. 

Krok 3

Do ubitych białek wlewaj delikatnie i miarowo przygotowaną masę. Wszystko wymieszaj ręcznie. 

Krok 4

Naleśniki biszkoptowe smaż jak tradycyjne naleśniki. 

Ciekawostka

Naleśniki możesz przykładowo udekorować bitą śmietaną i lodami waniliowymi. SMACZNEGO!

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak przygotować waniliowe ciasto naleśnikowe

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić ciasto naleśnikowe biszkoptowe skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!