Jak zrobić gulasz z piwem

Jak zrobić gulasz z piwem

Polecamy dla smakoszy gulaszów i dla smakoszy piwa.

  • 50 dkg wołowiny bez kości (łopatka lub pręga lub szponder)
  • tłuszcz
  • 8 dkg cebuli
  • 2 dkg mąki
  • piwo jasne
  • 100 ml śmietany
  • skórka cytrynowa do smaku
  • sól i pieprz

Krok 1

Na rozgrzany tłuszcz kładziemy większe kostki pokrajanego mięsa obsypanego mąką i przyprawami,smażymy na złoty kolor dodając cebulkę pokrojoną w kostki i polewając piwem dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu.

Krok 2

Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do mięsa,podajemy z kluskami oraz smaczną sałatką.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić gulasz po meksykańsku

Komentarze: (0)

Pozostało: 1500 znaków