Jak zrobić gulasz z piwem

Jak zrobić gulasz z piwem

Polecamy dla smakoszy gulaszów i dla smakoszy piwa.

Krok 1

Na rozgrzany tłuszcz kładziemy większe kostki pokrajanego mięsa obsypanego mąką i przyprawami,smażymy na złoty kolor dodając cebulkę pokrojoną w kostki i polewając piwem dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu.

Krok 2

Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do mięsa,podajemy z kluskami oraz smaczną sałatką.

Wideo

Możesz również zobaczyć poradnik wideo na podobny temat:

Jak zrobić gulasz po meksykańsku

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić gulasz z piwem skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Ten poradnik nie został jeszcze skomentowany. Bądź pierwszą osobą, która go skomentuje!

Autor

Konto usunięte
Konto usunięte

Składniki

  • 50 dkg wołowiny bez kości (łopatka lub pręga lub szponder)
  • tłuszcz
  • 8 dkg cebuli
  • 2 dkg mąki
  • piwo jasne
  • 100 ml śmietany
  • skórka cytrynowa do smaku
  • sól i pieprz